Történet:

15 évvel ezelőtt gerincsérvet diagnosztizáltak nálam. Az orvosok javaslatára abba kellet volna hagynom a sportot és operációt javasoltak.

Ezt követően ismerkedtem meg a Pránanadival. Ez sokat segített mind testileg, mind lelkileg a tünetek enyhítésében. Ezután kezdtem el keresni különböző alternatívákat, hogyan lehetne ezzel a diagnózissal teljes életet élni. Ismerősöm javaslatára kerestem fel egy csontkovácsot Budapesten.

Részt vettem kezeléseken és Neki köszönhetően eredményes javulás mutatkozott. Innentől kezdve kezdett el érdekelni a csontrakás, csontkovácsolás. Miskolcon megismerkedtem Klaj János csontkovács mesteremmel, aki szárnya alá vett és foglalkozott velem, amiből egy életre szóló barátság is köttetett. Segített elsajátítani a csontkovács fogásokat, azóta is folyamatosan képezem magam. Budapesten Népi csontkovács vizsgát tettem és belemélyedtem a fül akupunktúrába a fájdalmak, gyulladások enyhítése végett. Saját tapasztalataim alapján a kezelést kiegészítem gravitációs pad használatával amennyiben ezt a páciens egészségi állapota engedi. Ez utóbbi segíti a regenerálódást, izmok ellazulását. A csontkovácsolásnak és Mesteremnek köszönhetően jelenleg is aktívan küzdő sportolok, illetve napi szinten több órát lovagolok.

Köszönettel tartozom Klaj János mesteremnek és feleségének Klaj Juditnak, hogy segítettek elindulni ezen az úton. (Jani bácsi, Judit – köszönöm)

Szurok János, csontkovács

Rólam mondták

 • 5 star review  Kíméletes ámde hatékony! Életem eddigi legjobb nyereménye volt.

  Oroszné Béres Jutka Avatar Oroszné Béres Jutka
  2017-10-12
 • 5 star review  

  Orsolya Szemán Avatar Orsolya Szemán
  2017-05-30
 • 5 star review  Nagyon jo! Gyors javulas. Csak ajanlani tudom !!!!!

  Sophia Bata Avatar Sophia Bata
  2017-08-14
 • 5 star review  

  Czimbalmos István És Istvánné Avatar Czimbalmos István És Istvánné
  2017-11-17
 • 5 star review  Hallogattam sokáig a derékfájdalmamat. Életem legjobb döntése volt hogy elmentem kezelésre.

  Gerda Kristonné Fazekas Avatar Gerda Kristonné Fazekas
  2017-08-24
 • 5 star review  

  Kata Gunda Avatar Kata Gunda
  2017-08-11
 • 5 star review  Szuper! 🙂

  Balogh Judit Avatar Balogh Judit
  2017-06-12
 • 5 star review  Ezúton is szeretném megköszönni Önnek a csontkovács kezelést illetve a hasznos tanácsokat amiket kaptam. Már egy kezelést követően is elmúlt a nyakamban és a vállamban érzett fájdalom. Örülök, hogy lehetőségem volt a kezelésen részt venni. Köszönöm még egyszer! Egyúttal sok sikert és boldogságot kívánok Önnek 2018-ban! Üdvözlettel, Marianna

  Marianna Sztankó Avatar Marianna Sztankó
  2017-12-30
 • 5 star review  Nagyon ügyes, nekem nagyon sokat segített a håtfájásomon. Nagyon köszönöm.

  Dóra Vichor Avatar Dóra Vichor
  2017-06-25
 • 5 star review  

  Vanda Kovács Avatar Vanda Kovács
  2018-01-11